MISEN ENERGY: REVISORN LÄMNAR OREN REVISIONSBERÄTTELSE FÖR 2019

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Olje- och gasbolaget Misen Energys revisor PWC avger en så kallad oren revisionsberättelse, och avstår från att uttala sig om årsredovisningen och koncernredovisningen för 2019.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Med hänsyn till den betydelsefulla osäkerhetsfaktorn avseende det slutliga utfallet av skiljedomsförfarandet avseende JA har vi inte kunnat inhämta tillräckliga och ändamålsenliga revisionsbevis avseende moderbolagets redovisade värde på Misen Enterprises AB varken vid årets ingång eller per 31 december 2019", skriver revisorn.

Vidare konstateras det att koncernen är inbladad i flertalet rättstvister och att utfallet av dessa kan få en väsentlig påverkan på koncernens finansiella resultat och ställning.

"Osäkerheten i utfallet av dessa tvister är vid datumet för koncernredovisningens utgivande fortsatt stor. Vi har inte modifierat vårt uttalande i detta avseende".

Revisorn anmärker, utan att det påverkar uttalandena, även att skatter vid ett flertal tillfällen inte betalats i rätt tid.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?