1515
ONCOPEPTIDES: BRA STARTPUNKT MED LJUS FRAMTID FÖR PEPAXTO - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Läkemedelsbolaget Oncopeptides bedömer att Pepaxto vid behandling av blodcancerformen multipelt myelom inledningsvis kommer att konkurrera med Xpovio (selinexor) från Karyopharm samt Blenrep från Glaxosmithkline.

"Vi har en bra startpunkt med en ljus framtid", säger Oncopeptides vd Marty J. Duvall under måndagens telefonkonferens.

Han fortsätter med att nämna läkemedlen Darzalex från Genmab och Janssen Pharmaceuticals en del av Johnson & Johnson-koncernen samt Pomalyst från Bristol Myers Squibb. Dessa läkemedel är de som visar högst tillväxt vid behandling av multipelt myelom.

Under 2020 hade Darzalex en försäljning på 4.190 miljoner dollar med en tillväxt på 40 procent medan försäljningen av Pomalyst/Imnovid låg på 3.070 miljoner dollar efter en tillväxt på 22 procent för samma år.

"Det är var vi befinner oss imorgon", säger Marty J. Duvall.

Nästa viktiga milstolpe för Oncopeptides handlar om utläsningen av de övergripande resultaten för Ocean-studien, där Pepaxto jämförs med Pomalyst/Imnovid. Detta väntas ske under det andra kvartalet 2021.

Med tanke på att Oncopeptides planerar att presentera studien på kommande vetenskapliga kongresser väntas det i samband med de övergripande resultaten endast meddelas om Pepaxto visar sig få ett bättre utfall än det konkurrerande läkemedlet (superiority) eller om studien kan visa på att Pepaxto inte är sämre än Pomalyst/Imnovid (non-inferiority).Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?