1515
RATOS: PÅVERKAN FRÅN COVID-19 MINSKAT NGT I BOLAGSGRUPPEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Påverkan av covid-19 varierar mellan Ratosgruppens bolag men sammantaget har effekterna minskat något under tredje kvartalet, skriver Ratos vd Jonas Wiström i delårsrapporten.

Ebita-resultatet i Ratos bolagsgrupp ökade med 28 procent i tredje kvartalet till 426 miljoner kronor (332). Organisk tillväxt var 1 procent. Den lägre tillväxttakten härrör i huvudsak från lägre omsättning från Hent och Aibel. Vidare hade valutaförändringar en negativ inverkan på ebita-resultat och omsättning i kvartalet.

Construction & Services minskade omsättningen och organisk tillväxt uppgick till -3 procent. Ebita-resultatet backade till 123 miljoner kronor (145) på grund av lägre redovisat resultat i Aibel. Aibels omsättning minskade i kvartalet då fasningen i projektportföljen befinner sig i ett tidigare skede än den dåvarande projektportföljen gjorde för ett år sedan, vilket innebär att bolaget redovisar ett lägre resultat än föregående år.

Aibels resultat förbättras dock successivt under året och orderstocken är stark med flera möjligheter att förstärka den ytterligare framåt, skriver Ratos.

Hent hade oförändrad omsättning i kvartalet. En lägre aktivitet i projekten grund av covid-19 leder till ökade kostnader i projekten. Resultatet förbättrades dock något jämfört med föregående år.

Speed Group fortsatte att kraftigt förbättra sitt resultat och lönsamhet i spåren av föregående års åtgärdsprogram och ytterligare effektiviseringar som genomförts under året, skriver Ratos.

Consumer & Technology redovisade en organiskt tillväxt på 6 procent och ebita-resultatet ökade till 160 miljoner kronor (70) som en följd av kraftigt förbättrade resultat i Plantasjen och god resultatutveckling i Oase Outdoors och Kvdbil. Plantasjen hade en organisk tillväxt på 11 procent.

För Industry var organisk tillväxt 3 procent och ebita-resultatet ökade till 143 miljoner kronor (116). Diabs organiska tillväxt blev 21 procent och resultatet ökade 18 procent trots covid-19 påverkan framför allt i USA.

HL Display redovisade på grund av covid-19 en minskad försäljning och den organiska tillväxten var -2 procent. Ledil har drabbats hårt av pandemin och den organiska tillväxten var -22 procent. TFS som också drabbats hårt av pandemin uppvisade hade en organisk tillväxt på -13 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?