1515
NEW YORK: SMÅ INDEXRÖRELSER, TESLA BACKAR, S&P 500 -0,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna inledde måndagen med en blandad utveckling och små indexrörelser, efter fredagens uppgångar sedan en jobbrapport dämpat marknadens inflationsoro.

Vid 16.15-tiden var Dow Jones industriindex ned 0,1 procent till 34.710 medan S&P 500 backade 0,2 procent till 4.221. Tekniktunga Nasdaqs kompositindex backade 0,1 procent till 13.801.

"Huvudberättelsen är om en ekonomi som återhämtar sig väl, och som generellt kan hitta de arbetare den behöver", kommenterade UBS ekonom Paul Donovan efter fredagens jobbrapport.

Bland enskilda aktier steg läkemedelsbolaget Biogen med 0,6 procent, inför ett väntat kommande besked från läkemedelsmyndigheten FDA om bolagets experimentella alzheimersbehandling aducanumab. Preparatet skulle i så fall bli det första större läkemedlet som godkänns för alzheimers, men vissa experter anser att det inte finns tillräckliga bevis för att behandlingen är gynnsam nog.

Tesla har lagt ned planerna på att tillverka långfärdsmodellen Model S Plaid+. Modellen S Plaid väntas dock lanseras så snart som nästa vecka. Aktien backade 2,1 procent i den inledande handeln.

Microsoft har fått klartecken från amerikanska konkurrensmyndigheter för köpet av AI-bolaget Nuance Communications. Microsoft räknar med att slutföra affären före årsskiftet. Aktien adderade 0,5 procent.

Peloton, som tillverkar träningsutrustning, steg nära 5 procent i handelsinledningen. Loop Capital har gett en köprekommendation för aktien med motiveringen att den tappat cirka 40 procent sedan toppnivåerna i januari och att de finansiella effekterna av att bolaget behövt återkalla vissa löpband troligen är överskattade.

Även kreditkortsbolaget Visa steg i öppningen, med drygt 1 procent, efter en rekommendationsändring. Piper Sandler har höjt aktien till övervikt från tidigare neutral och räknat med att bolaget kommer att gynnas mer än konkurrenten Mastercard av den vaccindrivna återhämtningen i den amerikanska ekonomin.

Riskkapital-bolagen Blackstone och Carlyle har, tillsammans med Hellman & Friedman, avtalat om att köpa det privatägda medicinteknikbolaget Medline Industries för cirka 34 miljarder dollar, uppger källor för Wall Street Journal. Blackstone uppges även vara på väg att köpa datacenteroperatören QTS Realty Trust (QTS) för 6,7 miljarder dollar. QTS lyfte 21 procent i den inledande handeln samtidigt som Blackstone och Carlyle adderade 0,7 respektive 1,1 procent.

De mest omnämnda aktierna på redditforumet Wallstreetbets: AMC Entertainment, Gamestop och Blackberry bjöd alla på breda uppgångar i handelsinledningen.

Den amerikanska tioårsräntan var upp 1 punkt till 1,57 procent.


Graf: S&P 500 måndagen den 7 juni

image Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?