1515
BÖRSEN: GÅR MOT FÖRSIKTIG INLEDNING DAN FÖRE DAN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser ut att inleda sista handelsdagen innan julafton med handel runt oförändrade nivåer. Donald Trump har kritiserat det amerikanska stödpaketet, muterat virus fortsätter att skapa oro och i brexitförhandlingarna görs vissa framsteg.

Vid klockan 8.45 indikerade förhandeln hos IG-Markets en öppning för Stockholmsbörsens OMXS30-index omkring oförändrat. På de europeiska börserna var terminerna för DAX och CAC upp omkring 0,2 procent.

Donald Trump kritiserade på tisdagen stödpaket på 900 miljarder dollar som den amerikanska kongressen enats om. Presidenten kallade det "skamligt" och hotade med att inte skriva under förslaget. Uttalandet gav visst stöd samtidigt som den nya aggressivare virusmutationen fortsätter att tynga börshumöret.

På brexitfronten kommer rapporter att ett avtal är möjligt. EU:s chefsförhandlare Michel Barnier sade på tisdagen att förhandlingarna gör framsteg men att betydande skillnader fortfarande finns.

På svensk mark har julhandeln gått trögt för modehandlarna i de traditionella butikerna. Klädförsäljningen minskade med närmare 30 procent och skoförsäljningen med drygt 40 procent jämfört med tidigare år. Det uppger Svensk Handel.

Skattemyndigheten i Frankfurt har begärt att SEB:s tyska dotterbolag DSK Hyp ska betala källskatt motsvarande över 4 miljarder kronor retroaktivt på utdelningar från tyska aktier från mer än 5 år tillbaka. SEB motsätter sig beslutet.

Skanska har tecknat avtal med Network Rail om att bygga en ersättningsbro i West Midlands-regionen, Storbritannien. Kontraktet som är värt cirka 580 miljoner kronor kommer att inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2020.

Allgons styrelse skrev i ett pressmeddelande på tisdagskvällen att de tillsammans med sina rådgivare kommer att utvärdera Bures bud på bolaget som är 2:75 kronor per aktie högre än Latours bud.

Industrikonglomeratet Lifco förvärvar en produktportfölj av det amerikanska dentalproduktsbolaget Contacez. Den förvärvade produktportföljen omsatte cirka 2,2 miljoner dollar under 2019.

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har godkänt Sobis preparat Kineret (anakinra) för behandling av den ovanliga sjukdomen Dira (Deficiency of IL-1 Receptor Antagonist).

Köksbolaget Nobia kommer som en konsekvens av fabriksflytten från Tidaholm till Jönköping att skriva ned maskiner och byggnader hänförliga till fabriken i Tidaholm med cirka 149 miljoner kronor, som kommer att belasta rörelseresultatet för fjärde kvartalet 2020. Vidare tillkommer ytterligare kostnader om cirka 130 miljoner kronor som kommer redovisas under 2023/2024.

Bioinvent meddelar att Pfizer har valt antikroppar riktade mot en målstruktur som tidigare valts ut inom ramen för de båda företagens forskningssamarbete och licensavtal avseende cancerimmunterapi. Därmed får Bioinvent 3 miljoner dollar i milstolpsbetalning.

Efter Nobinas rapport på tisdagen höjer Nordea Markets och Keplre Cheuvreux sina riktkurser för bussoperatören. De båda analyshusen har sedan tidigare köprekommendation och båda anser nu att 75 kronor är en rimlig kursnivå för bussoperatören (70).

Budet på Axkid från ett antal styrelseledamöter samt vd:n anses vara skäligt ur en finansiell synvinkel för aktieägare. Det är slutsatsen i ett värderingsutlåtande från Grant Thornton, enligt ett pressmeddelande från bolaget. Budet lades den 14 december och ligger på 14:50 kronor per aktie. Aktien stängde på tisdagen vid 14:30 kronor.

Skalpkylningsbolaget Dignitana genomför en riktad nyemission om 75 miljoner kronor. Swedbank Robur Microcap, Handelsbanken Fonder, FE Fonder och Alcur Fonder var de som tecknade. Kursen i emissionen blev 7:50 kronor per aktie, att jämföra med tisdagens stängningskurs på 7:90 kronor per aktie.

Stillfront handlas på onsdagen första dagen efter split 10:1.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?