1515
Annons
PM NYHETER I KORTHET TISDAG 5 JULI

SAMTAL DRÖJER. Pilotstrejken kan få pågå i flera dagar innan medlarna kallar SAS och piloterna till nya förhandlingar. (DN)


SÄNKT PRIS. Ikea-chefen Tolga Öncu ser ett trendskifte och tror att det kan bli möjligt att börja sänka priserna snart. (SvD)


V-KRAV. Vänsterpartiet vill se en plan för att stoppa vinstdrivande friskoleföretag för att släppa fram en socialdemokratisk statsminister efter valet. (DN)


KD-LÖFTE. Köproblemen som vi ser på Arlanda, passexpeditionerna och i vården är problem som Kristdemokraterna vill lösa. (DI)


MER PENGAR. Sverige betar av den redan låga statsskulden, men en skenande inflation lär innebära en dragkamp mellan finanspolitik och penningpolitik. (DI)


DOLLARHOT. Den globala ordningen är bruten och det finns en risk att centralbanker tappar förtroendet för USA-dollarn, enligt Raghuram Rajan, tidigare chefsekonom på IMF. (DI)


SVÅRT ÖKA. Det är inte möjligt att öka arbetskraften i välfärdssektorn i den omfattning som en del utlovar, enligt SKR-företrädare. (DN)


SAS. Strejkbeskedet kommer att få både kunder och investerare att fly bolaget. Även om aktien rasar så är det långt ifrån tillräckligt i bolaget som riskerar att behöva en rekonstruktion, skriver DI i en analys. (DI)


DYRA FASTIGHETSOBLIGATIONER. Avkastningen på fastighetsobligationer har rusat i år och de senaste månaderna har obligationerna i euro blivit mer än dubbelt så dyra för fastighetsbolagen jämfört med de i kronor. (DI)


THULE. Efter Nordic Capital och CVC Partners lade bud på Cary Group kan friluftsbolaget Thule, vars värdering nu är historiskt pressad, vara näst på tur, skriver DI i en analys. (DI)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera