1515
TRELLEBORG: KUNDER FLYGINDUSTRI SIGNALERAR BOTTENNIVÅ - VD (NY)

(Tillägg: från fjärde stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den organiska försäljningen till generell industri och fordonsindustrin inom Trelleborgs affärsområde Sealing Solutions ökade "markant" under det andra kvartalet, medan försäljningen inom flygindustrin förbättrades jämfört med föregående kvartal i fjol. Försäljningen var dock var lägre än jämfört med motsvarande period i fjol.

Det skriver vd Peter Nilsson i delårsrapporten.

"Tydliga signaler från våra kunder inom detta segment pekar dock på att botten är nådd, och en tillväxt bedöms ske framåt från nuvarande nivåer", understryker Trelleborg-chefen, angående flygindustrin.

Inom Trelleborg Industrial Solutions upplevde flertalet marknadssegment och geografiska marknader en uppgång i efterfrågan under det andra kvartalet, vilket var särskilt noterbart inom fordonsindustrin och byggrelaterade verksamheter.

Affärsområdet Wheel Systems såg en stark organisk försäljningstillväxt jämfört med motsvarande period föregående år, uppger Peter Nilsson. Den organiska försäljningstillväxten blev 32 procent för det andra kvartalet, att jämföra med -18 procent för motsvarande period i fjol.

"En påtaglig försäljningstillväxt på däck till lantbruksmaskiner noterades på flertalet geografiska marknader. Försäljningen av däck till materialhanteringsfordon och entreprenadmaskiner visade också en betydlig uppgång jämfört med såväl föregående kvartal som motsvarande period föregående år".

Marginalen påverkades dock negativt av den snabba och kraftiga prisuppgången på råmaterial och delvis även av försäljningsmix. Prisjusteringar till kund har genomförts och kommer att stegvis kompensera för de ökade råmaterialpriserna.

För resterande del av året är utsikterna åt det ljusare hållet.

"När vi blickar in i det andra halvåret så gör vi det med tillförsikt. Orderingången under kvartalet var på rekordnivå inom många av våra affärsenheter och orderböckerna är välfyllda. Aktivitetsnivån är hög i flertalet av våra tillverkningsenheter och prisjusteringar har redan genomförts för att hantera de ökande råmaterialpriserna", uppger vd Peter Nilsson och fortsätter:

"I de fåtal segment där vi fortfarande väntar på tillväxt, exempelvis flygindustrin, ser marknadsförutsättningarna mer lovande ut under resterande del av året".

Trelleborg-chefen flaggar samtidigt för att det råder ett ansträngt läge i flera delar av leverantörskedjan, vilket utgör en viss risk framgent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?