1515
ELBILAR: NIO, LI AUTO OCH XPENG PLANERAR HONGKONGNOTERING -RTRS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De tre USA-listade kinesiska elbilstillverkarna Nio, Li Auto och Xpeng planerar att genomföra sekundärnoteringar på Hongkongbörsen senare i år för att dra nytta av ett växande investerarintresse närmare hemmaplan, rapporterar Reuters.

Trion avser sälja vardera minst 5 procent av aktiekapitalet i Hongkong, enligt nyhetsbyråns källor. Det innebär att bolagen får in sammanlagt kring 5 miljarder dollar, baserat på värderingar vid börsstängning i New York på måndagen.

Nio, Li Auto och Xpeng har tagit in totalt nära 15 miljarder dollar från de amerikanska kapitalmarknaderna sedan 2018.

Intresset för elbilsbolagen på börsen har växt kraftigt det senaste året, främst i form av uppmärksamheten kring amerikanska Tesla. Uppvärderingarna har nyttjats för kapitalanskaffning av branschens bolag.

"Trots att de finansiella resurserna är mycket större nu än för ett år sedan så behöver elbilsutvecklare fortfarande investera kraftigt i nästa generations teknik. Därför är nog notering närmare hemmamarknaden ett smart drag", sade Haitong Internationals analytiker Shi Ji till Reuters.

Bolagen har inte svarat på nyhetsbyråns förfrågningar om en kommentar.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?