Annons
TESLA: JUSTERAT RESULTAT 3:22 USD/AKTIE 1 KV (EST 2:27) (NY)

(Tillägg: från tredje stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska elbilstillverkaren Tesla redovisar ett justerat resultat per aktie på 3:22 dollar för det första kvartalet 2022.

Analytikernas förväntningar var ett resultat på 2:27 dollar per aktie, enligt en snittprognos från S&P Global Market Intelligence.

Försäljningen var 18,8 miljarder dollar. Väntat var en försäljning på 17,8 miljarder dollar.

Tesla levererade 310.000 bilar under kvartalet, upp från drygt 185.000 för samma period i fjol. Antalet producerade bilar i kvartalet var cirka 305.000, mot 180.000 förra året.

Bolaget planerar att växa tillverkningskapaciteten så fort som möjligt. Över en flerårsperiod förväntar bolaget sig att nå en årlig genomsnittlig leveransökning på 50 procent.

Teslas fabriker har inte kunnat utnyttja hela produktionskapaciteten på flera kvartal på grund av problem i leveranskedjan, vilket spås fortsätta genom resten av 2022, skriver elbilstillverkaren.

Tesla skriver också att priser på vissa råmaterial har stigit flerfaldigt under de senaste månaderna. På grund av dessa kostnadsökningar har elbilstillverkaren justerat sina produktpriser, även om företaget arbetat med att minska kostnaderna där det är möjligt.

Vidare förväntar Tesla sig att vinsten från hårdvarurelaterad försäljning kommer att allt eftersom följas av en ökad vinst i mjukvarurelaterad försäljning.

Aktien stiger 4–5 procent i efterhandeln.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera