1515
NEW YORK: FÖRSIKTIG INLEDNING, GAMESTOP DYKER, S&P500 OFÖR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande USA-börserna rörde sig strax under nollstrecket när onsdagens handel drog i gång. Under de senaste fyra dagarna har 1 miljon nya smittfall av coronaviruset kunnat konstateras i USA. Totalt har nu över 15 miljoner personer testat positivt för covid-19 inom landets gränser.

Vid 16.20-tiden var Dow Jones industriindex ned 0,1 procent till 30.160. S&P 500 var oförändrat vid 3.702, samtidigt som Nasdaqs tekniktunga kompositindex backade 0,3 procent till 12.548.

På bolagsfronten uppmärksammas att elbilstillverkaren Teslas plan för att uppföra en tysk tillverkningsfacilitet stött på nya problem i form av sovande ormar och ödlor vid området där fabriken är tänkt att stå. Aktien backade 2,7 procent.

E-handlaren Amazon, som nyligen breddade sitt utbud i USA till att gälla även receptbelagd medicin, siktar nu på att växa på apotekssidan även i Indien. Amazon kan komma att investera upp till 100 miljoner dollar i den indiska apotekskedjan, Apollo Pharmacy. Aktien retirerade 0,7 procent.

Videospelskedjan Gamestop dök 19 procent efter att bolaget på tisdagskvällen kommit med kvartalsrapport. Investerarnas pessimism ses i kölvattnet av att bolagets intäkter kom in lägre än väntat, samtidigt som kedjan tvingas stänga butiker som en konsekvens av coronavirusspridningen.

Wedbush har skruvat upp riktkursen för Apple till 160 från 150 dollar där rekommendationen outperform upprepas. I ett optimistiskt scenario (bullish) har Wedbush samtidigt höjt riktkursen till 200 dollar (175).

"Apple genomgår en Iphone 12-'supercycle' och har kraftig medvind, senast sedd 2014", skriver analyshuset som pekar på att efterfrågan för Iphone 12 ser stark ut i Kina och USA, rapporterar Benzinga. Aktien steg 0,6 procent till 125:15 dollar.

Keybanc har initierat bevakning av Walt Disney med rekommendationen övervikt och riktkurs 177 dollar. Samtidigt har Wells Fargo skruvat upp sin rekommendation för Disney till overweight med riktkursen 182 dollar. Walt Disney-aktien var upp med 1,5 procent till 156:08 dollar.

Efter amerikansk börsstängning på onsdagen väntas programvarubolaget Adobe presentera kvartalsrapport.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var upp 4 punkter till 0,95 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?