1515
TESLA: HADE BITCOIN VÄRDA 2,5 MDR USD 1 KV-SLUT, UPP 1 MDR USD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Värdet på elbilstillverkaren Teslas bitcoininnehav uppgick den 31 mars till 2,5 miljarder dollar, enligt ett pressmeddelande. Det innebär att värdet ökat med omkring 1 miljard dollar.

Teslas beslut att sälja av 10 procent av bitcoininnehavet fick uppmärksamhet i samband med bolagets rapport på måndagskvällen, då avyttringen meddelades. Bitcoininnehavet meddelades för första gången den 24 mars.

Beskedet att bolaget köpt in sig i kryptomarknaden medförde att priset på bitcoin steg kraftigt till över 60.000 dollar.

De senaste veckorna har dock varit svaga för priset, som i förra veckan letade sig ned till under 48.000 dollar. Avyttringsbeskedet från Tesla på måndagskvällen fick priset att ånyo falla tillbaka, men sedan dess har den digitala valutan klättrat tillbaka.

Teslas köp gjordes för omkring 1,5 miljarder dollar, vilket alltså indikerar att tillgångens värde ökade med omkring 1 miljard dollar fram till den 31 mars.

Den sista mars, då Teslas innehav av bitcoin alltså uppgick till 2,5 miljarder dollar, handlades bitcoin för omkring 59.000 dollar. På onsdagen låg priset kring 54.000 dollar.

Försäljningen av 10 procent av bitcoininnehavet inbringade Tesla omkring 101 miljoner dollar i vinst, vilket tillsammans med försäljning av utsläppskrediter för 518 miljoner bidrog till ett resultatlyft för bolaget.

Teslas aktie sjönk med 4,5 procent på tisdagen och fortsatte ned ytterligare 1 procent i den amerikanska förhandeln på onsdagen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?