1515
NETMORE GROUP: ÖKAD OMSÄTTNING, EBITDA -16,9 MLN KR 1 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade Netmore, en kommunikationsoperatör med fokus på IoT, redovisar en nettoomsättning på 9,3 miljoner kronor för det första kvartalet 2021 (3,9).

Totala intäkter i koncernen uppgick till 11,6 miljoner kronor (7,0). De månatliga återkommande intäkterna ökade med 6 procent i kvartalet, för att därmed svara för 72 procent av nettoomsättningen.

Ebitda-resultatet blev -16,9 miljoner kronor (-7,7) och nettoresultatet -21,6 miljoner kronor (-10,8).

Netmore fortsätter det intensifierade arbetet med att etablera ett rikstäckande IoT-nät baserat på LoRaWAN-teknologi, enligt rapporten.

"Målet är att under 2021 nå en täckning om 80 procent av landets befolkning, och vi har under våren sett en kraftig tillväxt i vårt rikstäckande IoT-nät. Ett 20-tal nya kommuner har anslutit sig under kvartalet, vilket innebär att vi per dags datum har täckning i cirka 88 kommuner totalt", skriver vd Ove Anebygd.

Under april köpte Netmores huvudägare tillsammans med närstående bolag samtliga utestående A-aktier i Netmore och passerade gränsen för budplikt.

Netmore Group har också kallat till en extra bolagsstämma den 1 juni för beslut om bland annat en riktad nyemission till Polar Structure, vilket har meddelats tidigare.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?