1515
Annons
BÖRSEN: STILLFRONT OCH G5 UNDER PRESS, OMXS30 +0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen steg försiktigt under onsdagens inledande handel i linje med trenden i öppningen på de ledande Europabörserna.

Gamingsektorns Stillfront och G5 fanns bland de tidiga förlorarna, efter att båda släppt siffror för det andra kvartalet som inte nått upp till marknadens förväntningar.

Modern Ekonomi föll tillbaka när handeln återupptogs.

Vid 10-tiden hade storbolagsindexet OMXS30 stigit 0,1 procent till 2.396 och aktier för 2,6 miljarder kronor hade omsatts. Även börserna i London och Paris öppnade försiktigt upp medan Frankfurt noterades ned 0,1 procent.

Spelutvecklaren Stillfront föll 16,3 procent och var bland de mest omsatta aktierna i den tidiga handeln efter att ebit-resultatet såväl som omsättningen kommit in svagt. Prognoserna var inte heller någon munter läsning enligt Pareto.

"Vi måste räkna mer på effekterna för det fjärde kvartalet men väntar oss att konsensus för det justerade rörelseresultatet helåret 2021, som en effekt av prognosen för det tredje kvartalet, kan komma ner med kring 10 procent", skriver Pareto i en kommentar om Stillfront.

G5 Entertainment, som utvecklar spelappar åt smarttelefoner och surfplattor, handlades i sin tur ned 11,3 procent. Förutom ett svagt rörelseresultat innehöll rapporten en upprepning av budskapet att Microsofts sänkta butiksavgifter kommer att få en "betydande effekt" på G5:s intäkter.

I gamingsektorn tyngdes även Embracer, vars rapport väntas nästa vecka. Aktien backade 3,3 procent.

Bland de mest omsatta aktierna var också Kambi under press, med en nedgång om 5,6 procent.

TV- och streamingbolaget Nent gick däremot upp 2,8 procent till 485:60 kronor, efter att Morgan Stanley höjt riktkursen till 650 kronor (600).

I storbolagsindexet låg Assa Abloy i topp med en uppgång om 0,8 procent. Inför öppning meddelade Assa att det har förvärvat ett bolag i USA.

Lastbilstillverkaren Volvo steg 0,6 procent. Bank of America har uppgraderat Volvo till neutral från underperform.

Modern Ekonomi föll 53 procent när handeln återupptogs. På tisdagsförmiddagen handelsstoppades aktien efter en kursrusning på 296 procent.

Techbolaget Checkin.com har släppt sin första rapport som noterat bolag, efter listningen på First North i maj. Nettoomsättningen växte 72 procent men ebitda-resultatet tyngdes av noteringskostnader. Aktien gick ned 0,6 procent.

Oljebolaget Shamaran Petroleum handlades upp 3,3 procent efter att rapporten bjudit på ett förbättrat resultat.

Igrene meddelar att Mark- och miljödomstolen har bifallit bolagets överklagande och medger fortsatta fältarbeten. Samtidigt meddelar Förvaltningsrätten att den avslår Igrenes överklagande av Bergsstatens avvisningsbeslut gällande bearbetningskoncession. Aktien var ned 17 procent, efter att ha stängt över 40 procent upp på tisdagen.

I Köpenhamn gick vindkraftsjätten Vestas ned 1,4 procent efter en större initial nedgång. Rapporten innehöll svagare resultat än väntat samtidigt som prognoserna sänktes.


Graf över OMXS30-indexet hittills under onsdagen:

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?