MOMENTUM: NORDSTJERNAN FICK 2,6% VIA BUDPLIKTSBUD, HAR NU 54,5%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nordstjernan fick in ytterligare 2,6 procent av aktierna och 2,2 procent av rösterna i Momentum Group via det budpliktserbjudande som lades till 120 kronor per aktie i början av november.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I erbjudandet som lades fram den 5 november värderades Momentum Group till 6,1 miljarder kronor och det erbjudna priset per aktie understeg stängningskursen för B-aktien på Nasdaq Stockholm den 4 november med 7,1 procent. Den volymviktade genomsnittliga betalkursen för B-aktien de 30 senaste handelsdagarna fram till och med den 4 november understegs med 9,8 procent, vilket kan förklara det svala mottagandet för budpliktsbudet.

Nordstjernans innehav uppgår efter slutfört budpliktsförfarande till 54,5 procent av aktierna och 53,3 procent av rösterna.

"Nordstjernans motiv med erbjudandet var att öka ägandet och engagemanget i Momentum Group och bidra som en aktiv långsiktig huvudägare", skriver Nordstjernan.

Med erbjudandet gjorde Nordstjernan det möjligt för samtliga aktieägare i Momentum Group att kunna ta ställning till om de vill stanna kvar som aktieägare i bolaget eller sälja sina aktier - något som tidigare har försvårats av de förhållandevis låga handelsvolymerna i B-aktierna i Momentum Group.

"Det faktum att Nordstjernan nu har fullföljt sin budplikt innebär att Nordstjernan framgent oförhindrat kan agera i rollen som huvudägare utan de inskränkningar som budpliktsreglerna tidigare har inneburit", skriver bolaget.

Nordstjernan erhöll majoriteten av sina aktier i Momentum i samband med sammanslagningen av Momentum och Swedol tidigare i år. Det pågående integrationsarbetet mellan Momentums Tools-verksamhet och Swedol sker under utmanande marknadsförhållanden, bland annat till följd av coronaviruset, vilket ökar betydelsen av en långsiktig och finansiellt stark huvudägare för Momentum, skrev Nordstjernan när budet presenterades.

Vidare angavs att Nordstjernan kan tänka sig att vara såväl huvudägare i ett börsnoterat Momentum som att äga Momentum i onoterad miljö.

Momentum är återförsäljare av industriförnödenheter och industrikomponenter, tjänster och service, till professionella slutanvändare inom industri- och byggsektorerna i Norden.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?