1515
Annons
NORDEN: BRYGGERIER FÖRLORARE I KÖPENHAMN, VINX 30 -1,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De nordiska börserna avslutade månadens sista handelsdag nedåt efter att oron kring coronaviruset tilltagit. Samtidigt pratade Fed-chefen Jerome Powell om att risken för högre inflation i USA har ökat och att han kan tänka sig att överväga att avsluta tillgångsköpen några månader tidigare.

Samlingsindexet Vinx 30 tappade 1,1 procent till nivån 1.357.

I Köpenhamn backade OMXC25-indexet 0,8 procent till 1.883.

Enzymtillverkaren Novozymes meddelade att de köper 60 procent av indiska Synergia Life Sciences, som tillverkar sporprobiotika och naturligt vitamin K2-7, för omkring 150 miljoner dollar. Novozymes aktie svarade med en uppgång på 1,7 procent.

I motsatt riktning gick bryggerierna Carlsberg och Royal Unibrew som backade 4,1 respektive 4,5 procent. Pandora och ISS aktier var ned 3,4 respektive 1,8 procent på tisdagen.

I Oslo var OBX-indexet ned 0,6 procent till nivån 1.051.

Flera oljerelaterade bolag sjönk i spåren av lägre oljepriser. TGS, som tillhandahåller geofysiska data för oljebolag, tappade 1,1 procent, samtidigt som Aker och Subsea 7, en underleverantör av teknik- och servicelösningar till oljeplattformar till havs, retirerade 0,5 respektive 2 procent.

Bättre gick det för halvledarutvecklaren Nordic Semiconductor som adderade 3,6 procent och därmed toppade det norska indexet.

I Helsingfors noterades en nedgång för OMXH25-indexet på 1,2 procent till 5.301.

Bäst gick det för däcktillverkaren Nokian Renkaat och försäkringsbolaget Sampo som båda lyfte 0,8 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?