1515
NEW YORK: MEDIEJÄTTEN IAC RUSAR EFTER AVKNOPPNING, S&P500 -0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börserna såg en blandad utveckling på tisdagen. Att ett nytt stödpaket om 900 miljarder dollar anlänt lyckades inte ge upphov till någon större riskvilja.

Vid 16.00-tiden var Dow Jones industriindex ned 0,5 procent till 30.066. S&P 500 kom undan lättare med en nedgång om 0,1 procent till 3.692, medan Nasdaqs kompositindex stärktes 0,8 procent till 12.840.

Peloton, som säljer gymutrustning för hemmabruk, har uppgett att det tänker köpa sektorkollegan Precor för 420 miljoner dollar. Därmed bedöms Peloton kunna öka produktionen av träningscyklar och löpband, där företaget har en lång lista på order. Pelotons aktie ökade 14,7 procent.

Apples aktie stärktes 4,3 procent. På måndagen rapporterade Reuters att Apple har planer på att börja bygga självkörande elbilar så tidigt som 2024, och detta med en batteridesign som "radikalt" skulle kunna sänka kostnaderna och förbättra räckvidden.

Flygplanstillverkaren Boeing sålde ytterligare 23 flygplan av modellen 737 Max till Alaska Airlines. Alaska Airlines ska nu ta en leverans om totalt 68 stycken 737 MAX: 32 från en tidigare order, ytterligare 23 nu och sedan hyr bolaget ut 13 stycken från Air Lease. Boeings aktie handlades kring nollstrecket.

Fitbit, som Alphabet håller på att förvärva, såg sin aktie falla 4,5 procent efter att förvärvaren Alphabet fick sitt förslag angående konkurrensoro i Australien nekat av landets konkurrensmyndighet. Alphabet-aktien var samtidigt ned 0,7 procent.

Fortsatt om Alphabet har bolaget enats om att samarbeta tillsammans med Facebook mot myndigheter i fråga om det uppmärksammade målet om ett påstått brottsligt annonssamarbete som ett antal delstater menar hotar konkurrensen. Facebookaktien var ned 1 procent.

Bilhandlaren Carmax redovisade för det gångna kvartalet ett resultat på 1:42 dollar per aktie, vilket var klart över de 1:14 dollar som väntades på förhand. Negativt var dock att den jämförbara försäljningen av begagnade bilar sjönk 0,8 procent. Carmax-aktien tappade 7 procent.

Aktien för mediejätten IAC rusade 14,1 procent efter att bolaget meddelade om avknoppningen av videomjukvarubolaget Vimeo. Värdet på Vimeos är runt 2,8 miljarder dollar, skriver CNBC.

Sportkedjan Sportsman's Warehouse köps upp av Great American Outdoors Group, som betalar 18 dollar per aktie för bolaget. Sportsman's Warehouse, som på måndagen stängde vid 12:65 dollar, lyfte kring 37 procent till 17:35 dollar.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen tappade 1 punkt till 0,93 procent.

Graf: S&P500-index, tisdagen den 22 december

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?