1515
HERANTIS PHARMA: GENOMFÖRT RIKTAD EMISSION PÅ 4 MLN EUR (R)

(Korrigerar valuta i rubrik och stycke tre. Lägger till mer information.)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det finländska forskningsbolaget Herantis Pharma, som är noterat i både Stockholm och Helsingfors, har genomfört en riktad emission som har tillfört bolaget 4,04 miljoner euro.

Det framgick av ett pressmeddelande på onsdagskvällen i spåren av beskedet om emissionsplanerna på minst 4 miljoner euro som kom efter de svenska och finländska aktiemarknadernas dagsstängning.

Teckningskursen i den riktade emissionen blev 3 euro per aktie. Det motsvarar en rabatt på 6,6 procent jämfört med onsdagens stängningskurs som var 3:21 euro i Helsingfors.

Likviden från emissionen ska användas till den fortsatta utvecklingen av RHCDNF och XCDNF som går mot klinisk utveckling. Dessutom kommer kapitalet nyttjas till allmänna bolagsändamål, heter det.

Aktierna tecknades bland annat av Nanoform, som Herantis har ett samarbete med, och finansmannen Timo Syrjäläs Acme Investments.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?