1515
HEALTHCARE DIREKT: ANALYTIKERN OM LOVANDE ALZHEIMERS-RESULTAT

https://www.youtube.com/watch?v=QNyZGqOTn6Yimage

Här finns en <i>länk</i> till det senaste avsnittet av Healthcare Direkt.

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Healthcare Direkt är programmet där vi pratar om veckans händelser inom life science. I veckans avsnitt gästas vi av Gergana Almquist, analytiker på Redeye som förklarar de senaste resultaten från Eli Lillys fas 2-studie under namnet Trailblazer.

Det positiva studiebeskedet från Eli Lilly fick aktien att stiga med 12 procent på måndagen, men även vissa av de svenska sektorkollegorna fick som ringar på vattnet en kurseffekt av studiebeskedet.

Bioarctic med läkemedelskandidaten Ban2401, i fas 3, var på måndagen upp 6 procent medan Alzecure Pharma, i en tidigare fas av utvecklingen mot Alzheimers, steg med drygt 4 procent på måndagen. Alzinova var under en intradagsrörelse upp som mest cirka 9 procent men stängde ned nästan 10 procent på måndagen.

Vi går in på vad Eli Lillys studiebesked betyder för Alzheimer-marknaden som helhet samt tar upp frågan om den eventuella risken med att hoppa över den sena forskningsfasen i fas 3 och söka ett villkorat godkännande grundat på data i fas 2. Redeye-analytikern ger oss sin bild av värderingen på Bioarctic och förväntade kurstriggers.

I nyhetsdelen av programmet berättar vi om Medivirs licensavtal för birinapant, Hansa Biopharmas tröga start på året efter ett bakslag i ett genterapiprojekt under ett partnerskap med Sarepta Therapeutics samt Karolinska Developments kurstapp efter en misslyckad fas 3-studie från portföljbolaget Aprea Therapeutics.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?