1515
BÖRSEN: ERICSSON OCH TELE2 NED PÅ RAPPORTER, OMXS30 +0,3%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen inledde tisdagen något uppåt. Ericsson och Tele2 backade efter att ha rapporterat för det tredje kvartalet.

Klockan 09.25 var storbolagsindexet OMXS30 upp 0,3 procent till 2.317. Aktier för 2,5 miljarder kronor var då omsatta på Stockholmsbörsen. Ute i Europa var tyska DAX i princip oförändrat medan Parisbörsens CAC 40 var ned 0,1 procent.

I toppen av storbolagsindexet OMXS30 fanns Evolution som var upp 2,6 procent.

Tyngre gick det rapporterande Tele2 och Ericsson som backade 2,8 respektive 3,1 procent.

Ericsson levererade ett justerat rörelseresultat som var 17 procent bättre än väntat samt en justerad rörelsemarginal som var 2,8 procentenheter högre än väntat.

Samtidigt flaggade bolaget för att viss påverkan på försäljningen kunde noteras från störningar i leveranskedjan och att dessa utmaningar fortsatt kommer att utgöra en risk.

Tele2 levererade siffror som var i linje med analytikernas förväntningar och upprepade prognoserna för helåret 2021 och de medellångsiktiga målen.

Kontraktstillverkaren Note redovisade ett resultat efter skatt på 48 miljoner kronor (28) och en nettoomsättning på 685 miljoner (433). I rapporten skrev bolaget också om kraftigt förbättrade framtidsutsikter. Aktien handlades upp drygt 10 procent.

Byggmax steg 4,2 procent efter att ha redovisat omsättning och ebitda-resultat över analytikernas förväntan. Bolaget uppgav att ökade råvarupriser hade kompenserats av ökade konsumentpriser samt att utmaningar i varuförsörjning varit hanterbara.

Skanska och Bonava var upp 2,0 respektive 2,9 procent efter att ha fått rekommendationshöjningar till köp från behåll av Handelsbanken respektive SEB.

Aerowash handlades upp drygt 14 procent efter nyheten att bolaget har kommit överens med US Aviation om en ny tidplan avseende överlåtelse av verksamheten samt att Aerowash styrelse har begärt ett nytt högre pris som uppgår till 22 miljoner dollar.

Kylkoncernen Beijer Ref redovisar ett rörelseresultat om 354 miljoner kronor (342) och en rörelsemarginal på 8,2 miljoner kronor (8,9). Enligt bolaget är marginalen lägre på grund av ökade fraktkostnader, marginaltapp i samband med nedstängningar och kostnader av engångskaraktär. Aktien handlades initialt ned drygt 6 procent men återhämtade sig snabbt och var efter omkring 25 minuters handel upp 1,6 procent.Bild: Stockholmsbörsens OMXS30 tisdag den 19 oktober

image


Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?