Annons
ARJO: PARETO SÄNKER RIKTKURSEN TILL 75 KR (85) (NY)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Pareto Securities sänker riktkursen för Arjo till 75 kronor från 85 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Det framgår av en analys.

Givet tuffa marknadsförhållanden och ökad osäkerhet kring utvecklingen på Arjos näst största marknad, Storbritannien, bedömer Pareto att Arjo kommer att få svårigheter att nå sin målnivå för 2022 om en organisk tillväxt i intervallet 3 till 5 procent.

Pareto räknar inför rapporten för det tredje kvartalet att Arjos organiska tillväxt för 2022 landar på 2 procent jämfört med tidigare bedömning om 3,8 procent. En för Arjo fördelaktig valutakursutveckling hjälper till att hålla uppe den organiska tillväxten.

Samtidigt skriver Pareto att marknaden, enligt deras bedömning, redan har prisat in motvinden på marknaden och att Arjo-aktien har en attraktiv värdering.

Den 28 oktober släpper Arjo sin delårsrapport för det tredje kvartalet. Då siffrorna i det tredje kvartalet för Arjo vanligen är svaga anser Pareto att det i stället är budskapet från bolaget om framtiden som är mest intressant.

Samma dag som Arjo släpper sin rapport håller medicinteknikbolaget en kapitalmarknadsdag. Pareto förväntar sig i samband med det ingen uppdatering av bolagets finansiella mål. Däremot tror Pareto att Arjo då kommer att passa på att presentera några av sina nya produkter som SEM scanner och Woundexpress, men även ge uppdateringar kring sin hyresverksamhet.

Aktien stängde på torsdagen på strax under 40 kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera