1515
APPLE: IPHONE MINI VÄNTAS FÅ LEVA VIDARE TROTS SVAG FÖRSÄLJNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Apples minsta Iphonemodell mini väntas få leva vidare, trots att försäljningen av Iphone 12 mini enligt uppgifter hittills varit lägre än bolaget hoppats på. Det skriver Mac Rumors.

Att döma av tidiga uppgifter och läckor gällande Apples kommande Iphoneserie, av generation 13, kommer bolaget troligen att följa samma mönster med fyra olika modeller: Iphone 13, Iphone 13 mini, Iphone 13 Pro och Iphone 13 Pro Max. Minimodellen väntas i så fall ha en skärm på 5,4 tum, i likhet med föregångaren Iphone 12 mini.

Året har annars inletts med rapporter om att försäljningen av nykomlingen Iphone 12 mini varit oväntat svag. Enligt data från Consumer Intelligence Research svarade modellen bara för 6 procent av den totala försäljningen av Iphone 12 i USA i oktober och november.

I januari uppgav Morgan Stanley att Apple sänkt produktionen av Iphone 12 mini med två miljoner enheter, för att skapa större tillverkningskapacitet för Iphone 12 Pro. I februari har Counterpoint Research fortsatt på samma tema och hävdat att Iphone 12 mini endast stod för 5 procent av Iphone 12-försäljningen i USA under inledningen av januari.

En faktor som antas ha bidragit till den relativt svaga försäljningen av minimodellen är det faktum att Apple fortfarande säljer lågprismodeller som till exempel Iphone SE, som varit en framgång hos kunder som önskar en mindre mobil. Apple tycks alltså inte ha fått kalla fötter, utan väntas gå vidare med den mindre modellen även för de mobiler som väntas lanseras till hösten.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?