1515
NOKIA: SER 5G-TOPP HÅLLER I SIG DUBBELT SÅ LÄNGE SOM 4G ENL VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nokia uppskattar att toppen ("peak") av 5G-marknaden kommer att hålla i sig omkring två gånger så länge som den gjorde med 4G.

Det säger Nokias vd Pekka Lundmark i en kommentar i ett pressmeddelande med anledning av bolagets kapitalmarknadsdag på torsdagen.

"5G är fortfarande i sin tidiga fas", kommenterar han och påpekar att Nokia med sin nya strategi ska dra nytta av trenderna kring nästa generationens access och digitala uppkoppling för företagsmarknaden.

Nokia upprepar att bolaget har satt upp en strategi i tre faser för att nå sina mål.

I en första fas ska bolaget återställa verksamheten med fokus på att bland annat säkra sitt teknologiska ledarskap, införa ny verksamhetsmodell för att minska komplexiteten, säkra konkurrenskraften inom Mobile Networks och sänka kostnadsbasen.

Från 2022 och framåt ska bolaget accelerera konkurrenskraften och siktar på att öka marginalerna genom teknologiskt ledarskap.

Därefter planerar Nokia att skala upp för att driva tillväxt för nya användarområden och affärsmodeller, däribland företagssegmentet, för att kunna växa snabbare än marknaden.

Nokia upprepar också bedömningen om att bolagets adresserbara marknad växer med omkring 1 procent under perioden 2020-2023 i en genomsnittlig årlig takt.

Det framgår av ett pressmeddelande inför Nokias kapitalmarknadsdag som hålls på torsdagen.

För Mobile Networks räknar Nokia med att den adresserbara marknaden, exklusive Kina, växer med omkring 1 procent i snitt per år under 2020-2023.

Network Infrastructures marknadstillväxt uppskattas till omkring 2 procent och Cloud and Network Services marknadstillväxt till 2 procent under 2020-2023.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?