ADDVISE: OMVÄND VINSTVARNING, PREL EBITDA 15 MLN KR 2 KV (7,2)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Addvises nettoomsättningen för det andra kvartalet förväntas uppgå till cirka 101 miljoner kronor (92,5), motsvarande en organisk ökning med cirka 10 procent jämfört med samma period föregående år. Ebitda för perioden förväntas uppgå till omkring 15 miljoner kronor (7,2).

Det skriver Addvise i ett pressmeddelande med anledning av att det preliminära resultatet för kvartalet kommer att bli "väsentligt bättre" än vad bolaget bedömer att marknaden förväntat och jämfört med föregående år.

"En stark orderingång under inledningen av året inom främst medicinteknisk utrustning och förbrukningsmaterial har bidragit till den positiva resultatutvecklingen. Utrustning som används vid diagnostisering och behandling av coronasmittade patienter har dominerat försäljningsökningen under kvartalet. Vidtagna åtgärder på kostnadssidan har ytterligare förstärkt resultatet under andra kvartalet", uppger bolaget.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?