1515
Annons
VESTUM: RÖRELSERESULTATET BLEV 15 MLN KR 1 KV (NY)

(Tillägg: från femte stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Vestum, med exponering mot bygg- och anläggning, redovisar ett rörelseresultat på 15 miljoner kronor för första kvartalet 2022.

Bolaget redovisar inga jämförelsetal från det första kvartalet i fjol.

Nettoomsättningen uppgick till 1.269 miljoner kronor.

Justerat ebita-resultat uppgick till 85 miljoner kronor, motsvarande en justerad ebita-marginal om 6,7 procent.

"Vi har under kvartalet byggt en organisation som kan hantera ett högt förvärvstempo och vidareutveckla portföljbolagen. Dessa ökade kostnader har belastat resultatet samtidigt som det första kvartalet på grund av säsongsvariationer generellt utgör det finansiellt svagaste kvartalet för Vestums dotterbolag. Våra bolag är exponerade mot byggindustrin och infrastruktur där väderförhållanden och antal arbetsdagar påverkar säsongsmönstret", skriver vd Conny Ryk i delårsrapporten.

Vd:n pekar vidare på att den första halvan av kvartalet även var tydligt påverkad av pandemins effekter främst i form av hög sjukfrånvaro. Rysslands invasion av Ukraina har inneburit störningar i leverantörsledet med höjda material- och råvarupriser. Vestum har inte identifierat någon direktexponering mot de ryska eller ukrainska marknaderna.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera