1515
ERICSSON: REDUCERAD ANDEL I CHINA MOBILE-TILLDELNING (OMS)

(tillägg: från åttonde stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ericsson bekräftar att bolaget har tilldelats en reducerad marknadsandel av China Mobile i den genomförda upphandlingen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ericssons andel för China Mobile CP för 700MHz radio är 2 procent.

Beslutet återspeglar tidigare guidning till marknaden relaterat till globala riskfaktorer, heter det.

"I linje med tidigare marknadsguidning till investerare är detta materiellt lägre än den marknadsandel bolaget tidigare tilldelades för CP2 för 2,6GHz (11 procent)", skriver Ericsson i pressmeddelandet.

China Mobile är den första operatören att tilldela i den senaste rundan av CP:er för 5G-radio. Givet sammanhanget och baserat på budreglerna tror Ericsson att eventuellt tilldelade affärer till bolaget från de andra kinesiska operatörerna China Unicom och China Telecom kommer att vara i samma storlek som tilldelningen för China Mobile.

Som tidigare kommunicerats av Ericsson följer risken för lägre marknadsandel i Kina beslutet av Post och Telestyrelsen (PTS) att exkludera kinesiska leverantörers produkter från 5G-auktionen i Sverige, uppger telekombolaget.

Tidigare på måndagen förekom uppgifter från flera internationella medier om att de kinesiska telekomleverantörerna Huawei och ZTE tillsammans har fått cirka 90 procent av 5G-basstationskontrakten från kinesiska mobiloperatörerna China Mobile och China Broadcasting Network, rörande totalt tre kontrakt för olika regioner i Kina.

Vidare framkom att Ericsson fått 9,6 procent av ett av de tre kontrakten och inte något i de andra två. Denna andel är med nuvarande växelkurs värd cirka 10 miljarder kronor.

Nokia har fått cirka 10 procent i ett annat av de tre kontrakten, men inte heller fått tilldelning i mer än ett kontrakt, och denna andel är värd motsvarande närmare 18 miljarder svenska kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?