1515
IPO: MEDICINTEKNIKBOLAGET OCCLUTECH NOTERAS PÅ FIRST NORTH

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknikbolaget Occlutech genomför en nyemission på 964 miljoner kronor inför notering av bolagets aktier på handelsplattformen Nasdaq First North Premier.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen i erbjudandet på 50 kronor per depåbevis (motsvarande en aktie) värderar bolaget till 3,9 miljarder kronor efter kapitaltillskottet och efter den konvertering av optioner till aktier som avses genomföras.

Occlutech är en leverantör av minimalt invasiva hjärtimplantat för behandling av medfödda hjärtfel, förebyggande av stroke och behandling av hjärtsvikt.

Styrelsen har fastslagit finansiella mål för Occlutech om att fortsätta att öka nettoomsättningen organiskt med cirka 15 procent per år och upprätthålla en bruttomarginal på minst 75 procent, konstaterar Occlutechs styrelseordförande Marianne Dicander Alexandersson.

Teckningsperioden pågår från den 17 till den 28 september. Bolaget har inför erbjudandets lansering erhållit teckningsförbindelser på motsvarande 41 procent av beloppet från Fjärde AP-fonden och SEB Investment Management.

Första beräknade handelsdag på Nasdaq First North Premier är den 29 september.

Carnegie och Bryan, Garnier & Co är finansiella rådgivare åt Occlutech i samband med noteringen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?