1515
NEW YORK: DOORDASH RUSADE I DEBUTEN, S&P500 -0,8% (OMS)

(Omsändning: skickades första gången på onsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande USA-börserna handlades under nollstrecket på onsdagen. Under de senaste fyra dagarna har 1 miljon nya smittfall av coronaviruset kunnat konstateras i USA. Totalt har nu över 15 miljoner personer testat positivt för covid-19 inom landets gränser.

Vid stängning var Dow Jones industriindex ned 0,4 procent till 30.069. S&P 500 sjönk 0,8 procent vid 3.671, samtidigt som Nasdaqs tekniktunga kompositindex backade 1,9 procent till 12.339.

På bolagsfronten uppmärksammas att elbilstillverkaren Teslas plan för att uppföra en tysk tillverkningsfacilitet stött på nya problem i form av sovande ormar och ödlor vid området där fabriken är tänkt att stå. Aktien backade 7 procent.

Matleveransaktören Doordash gjorde debut på onsdagen och vid stängning hade aktien rusat till 190 dollar, en kraftig uppgång från de 102 dollar som aktien prissattes till inför noteringen.

Den amerikanska statliga handelskommissionen (FTC) och flera delstater har stämt Facebook för påstådda konkurrensbrott. OM FTC och staterna lyckas bevisa att Facebook har brutit mot konkurrenslagstiftningen kan en domare beordra att bolaget ska delas upp, inklusive en separation av den sociala medieplattformen från Instagram och Whatsapp, skrev Bloomberg News. Facebook tappade 1,9 procent.

E-handlaren Amazon, som nyligen breddade sitt utbud i USA till att gälla även receptbelagd medicin, siktar nu på att växa på apotekssidan även i Indien. Amazon kan komma att investera upp till 100 miljoner dollar i den indiska apotekskedjan, Apollo Pharmacy. Aktien retirerade 2,3 procent.

Kanada har gett godkännande för Pfizer och Biontechs vaccin mot covid-19. Samtidigt rapporterade internationella medier om att hackare fick olovlig tillgång till regulatoriska dokument relaterade till Pfizer och Biontechs vaccinutveckling i cyberattacken mot den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA. Pfizer-aktien sjönk 1,7 procent.

Videospelskedjan Gamestop dök 19,4 procent efter att bolaget på tisdagskvällen kommit med kvartalsrapport. Investerarnas pessimism ses i kölvattnet av att bolagets intäkter kom in lägre än väntat, samtidigt som kedjan tvingas stänga butiker som en konsekvens av coronavirusspridningen.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var upp 2 punkter till 0,94 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?