Annons
Wärtsilä: En första titt på tredje kvartalet - Stark försäljning men svag marginal
Orderingången för tredje kvartalet uppgick till 1 616 miljoner euro, eller en ökning med 36 procent jämfört med föregående år och 15 procent bättre än konsensus, främst drivet av Energy.


Intäkterna uppgick till 1 433 miljoner euro, motsvarande 22 procent organisk ökning jämfört med föregående år, vilket kom in 8 procent högre än konsensus, också drivet av Energy.


Jämförbar ebit på 82 miljoner euro med en marginal på 5,7 procent, var en nedgång med 212 baspunkter jämfört med föregående år och 14 procent lägre än konsensus, vilket berodde på en svag mix inom Energy och en stor förlust inom Voyage.


Vinsten före skatt på 7 miljoner euro, inkluderar en kostnad på 72 miljoner euro för nedläggningen av Trieste, var en nedgång med 91 procent jämfört med föregående år och 87 procent lägre än konsensus. Vi upprepar Behåll med riktkurs 8,50 EUR.


Utsikterna för efterfrågan under fjärde kvartalet är lägre jämfört med föregående år men något högre än under räkenskapsåret 2022, vilket är i linje med konsensus.


Slutsats: Orderingången fortsätter att överträffa förväntningarna, men drivs främst av den förlustbringande energilagringsverksamheten som nu också påverkar ebit i form av betydande leveranser. Energi är en betydande tillväxtmöjlighet men gör att Wärtsiläs vinstutsikter på kort sikt är svaga. Vi förväntar oss att konsensus vinst per aktie kommer att sjunka med cirka 5-6 procent, vilket också påverkar aktiekursen idag.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera