1515
BIOINVENT: PRESENTERAR PROOF-OF-CONCEPT FÖR BI-1607 PÅ AACR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Bioinvent presenterar proof-of-concept-data för substansen BI-1607 vid American Association for Cancer Researchs (AACR) årliga konferens som i år hålls digitalt den 10-15 april och den 17-21 maj.

Det framgår av ett pressmeddelande.

BI-1607 är utformad för att öka effekten av kliniskt verifierad antikroppsterapi i cancerpatienter som inte längre svarar på behandlingen.

"En kombinationsbehandling med tre olika substanser - BI-1607, anti-PD-1 och anti-CTLA-4 i låg dos - visas avsevärt förbättra överlevnaden i en B16-tumörmodell som inte svarar på checkpoint-blockad", skriver bolaget.

Att förstå resistensmekanismerna för olika klasser av antikroppsbaserade läkemedel och övervinna resistensen kan enligt bolaget komma att förbättra behandlingsutfallet för cancerpatienter ytterligare.

"De data som presenteras här är väldigt spännande och utgör proof-of-concept för att BI-1607 kan förstärka immunsystemets anti-tumörsvar, vilket visas genom ökad effekt av CTLA-4-baserad terapi och att resistensen övervinns", uppger Bioinvents vd Martin Welschof i pressmeddelandet.

"Vi ser fram emot att ta BI-1607 in i klinisk utveckling och räknar med att ansöka om tillstånd för klinisk prövning under andra halvåret 2021", tillägger han.

BI-1607 blir i så fall Bioinvents fjärde läkemedelskandidat i klinisk utveckling.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?