1515
EVOLUTION: BETYDANDE NEDSIDA OM UPPRENSNING KRÄVS ENL ABG - DI

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Evolution faller på Stockholmsbörsen där turerna kring bolagets intäkter från så kallade grå marknader som inleddes förra veckan fortsätter. ABG Sundal Collier skriver i en analys att det kan finnas en betydande nedsida i aktien om bolaget tvingas rensa upp i sin kundbas, rapporterar Dagens industri.

Det var i förra veckan som en amerikansk advokat på uppdrag av en konkurrent till Evolution lämnade in klagomål till spelmyndigheten i New Jersey om att Evolution får en stor del av intäkterna från marknader som är svartlistade av USA samt marknader där onlinespel inte är tillåtet.

Sedan dess har aktien gått kräftgång på börsen och på onsdagen meddelade bolaget att man proaktivt kontaktat spelmyndigheten och startat en interngranskning för att kunna svara på myndighetens frågor.

Torsdagens nedgång summerade vid lunchtid till omkring 15 procent och därmed har aktien tappat 30 procent i värde sedan anklagelserna blev kända den 17 november.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?