1515
Annons
BITCOIN: HANDLAS TILLBAKA UPP EFTER SÄLJ-DEMENTI FRÅN ELON MUSK

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bitcoinpriset handlades tillbaka upp mot 45.000-dollarsnivån på måndagsmorgonen efter att Teslas vd, Elon Musk, dementerat spekulationer om att bolaget har sålt eller är på väg att sälja av sitt innehav i kryptovalutan.

Elon Musks Twitterinlägg på söndagskvällen som tolkats som ett besked om att Tesla överger bitcoin satte press på kryptovalutan, som handlades ned mot 42.000 dollar. Efter förtydligandet var priset upp mot 45.000 dollar igen.

Rekordnoteringen för bitcoin, som kom efter det att Tesla lät meddela i ett dokument som lämnats in till finansinspektionen SEC att bolaget köpt bitcoin till ett värde av 1,5 miljarder dollar, ligger på runt 64.000 dollar.

Teslas intåg i bitcoin kom också parallellt med beskedet att det gick att köpa bilar för kryptovalutan, men detta varade blott i en och en halv månad. I torsdags uppgav Elon Musk att Tesla fått upp ögonen för den stora klimatnegativa effekt bitcoin har, då nya block bryts med energikrävande datorkraft.

Till dess att bitcoin blivit miljövänligare kommer det därför inte vara möjligt att köpa Teslas bilar med bitcoin och vd:n uppgav samtidigt att inga nya bitcoin skulle köpas in. Inga bitcoin skulle dock säljas, enligt torsdagsbeskedet.

"För att klargöra spekulation: Tesla har inte sålt några bitcoin", skrev Elon Musk vid 8-tiden på måndagsmorgonen efter att en användare uppmärksammat det 20-procentiga prisraset sedan torsdagens tillbakadragande från Tesla-vd:n.

Tesla har dock sålt bitcoin i ett tidigare skede, i samband med den kraftiga uppvärdering som vållades i samband med beskedet att bitcoin till ett värde av 1,5 miljarder dollar köpts in bilar går att köpa in för kryptovalutan.

Det var just försäljningar av kryptovalutan som tillsammans med stark försäljning av gröna krediter – alltså inte bilförsäljning - som ledde till att Tesla kunde leverera rekordhög vinst i första kvartalet.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?