1515
Annons
AVANZA/NORDNET: SPARARNA GJORDE FLER AFFÄRER I JUNI

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Privatspararna på Avanza, Nordnet och Skandiabanken gjorde sammanlagt 327.100 affärer per dag i juni. Det är en ökning med 3 procent jämfört med samma månad i fjol.

Det skriver Avanza i sin månadsrapport som avser preliminära siffror för månaden.

Månadens köplista hos Avanza toppades av Volvo, följt av H&M och SSAB. Sparare sålde i stället främst Zalando, Swedbank och Astra Zeneca.

"Den röda tråden i månadens topptrio är att privatspararna favoriserar bolag som inte hängt med börsen under månaden. Volvo sjönk som mest 8 procent, delvis på grund av oro för komponentbrist, produktionsstopp samt högre råvaru- och fraktkostnader. Den extra utdelning som bolaget föreslagit efter försäljningen av UD Trucks, kombinerat med nedgången under juni, lockade privatspararna att trycka på köpknappen", säger Nicklas Andersson, sparekonom Avanza.

Månadens köplista hos Nordnet toppades av Investor, Volvo och SBB. Hemnet, Swedbank och Nio såldes i stället i störst utsträckning.

"För första gången på många månader ser vi inte spararfavoriter som Evolution Gaming och Embracer i köptoppen. Istället radar de så kallade pandemiförlorarna upp sig. Vi hittar såväl SAS och Norwegian som Scandic och Intrum på köplistan", säger Nordnets sparekonom Frida Bratt.

Hos Avanza gjordes 248.300 per dag i juni, en ökning med 7 procent i jämförelse med samma månad i fjol. Hos Nordnet sjönk antalet affärer med 8 procent till 76.000, enligt Avanzas statistik.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?