1515
Annons
TRATON: PREL JUSTERAT RÖRELSERESULTAT CA 0,6 MDR EUR 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det tyska lastbilsbolaget Traton, som är noterat på Stockholmsbörsen och där Scania ingår, redovisar ett preliminärt justerat rörelseresultat på omkring 0,6 miljarder euro för det andra kvartalet med en justerad rörelsemarginal på omkring 8,5 procent.

Det framgår av ett pressmeddelande.

För det första halvåret var det justerade rörelseresultatet cirka 1,1 miljarder euro och motsvarande marginal låg över 8 procent.

Orderingången uppgick preliminärt till över 89.000 fordon under andra kvartalet och till 170.000 fordon det första halvåret, skriver Traton.

Intäkterna uppgick preliminärt till omkring 7 miljarder euro andra kvartalet och till cirka 13,6 miljarder euro för årets första sex månader.

"Trots den pågående covid-19-pandemin, fortsatte Traton Group att utvecklas positivt under den första halvan av 2021", skriver bolaget.

Baserat på utvecklingen under första halvåret räknar Traton nu med att kunna nå den övre delen av prognosintervallet för helåret 2021 om en rörelsemarginal på 5-7 procent, uppger bolaget.

Tratons definitiva delårsrapport publiceras den 30 juli.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?