Annons
Wallenstam: Inför Q4-rapporten: Återköp av aktier är ett bra budskap
Vi upprepar rekommendationen Köp och höjer riktkursen till 58 SEK (48).

Vi upprepar vår Köprekommendation och höjer vår riktkurs från 48 SEK till 58 SEK. Sammantaget förväntar vi oss att året kommer att sluta stabilt och ser både finansieringssituationen (bankskulden utgör 92 procent av totalen) och fokus på de större städerna, där vi förväntar oss en stabil efterfrågan, som gynnar bolaget när vi nu gått in i 2023. Återköp av både obligationer och aktier noterades under fjärde kvartalet, vilket visar på dess finansiella flexibilitet, enligt vår mening.


Viktiga resultat

Wallenstam har i förväg meddelat att den pågående bostadsproduktionen skulle nå 1 774 enheter i slutet av fjärde kvartalet (en nedgång med 5 procent i kvartalstakt och en nedgång med 10 procent i årstakt). Även om bolagets historik är stark, givet de nuvarande marknadsförhållandena, föredrar vi lönsamhet framför volymer i detta skede.


Under fjärde kvartalet köpte företaget tillbaka både obligationer och aktier, vilket visar på dess finansiella flexibilitet, enligt vår mening (bankerna står för cirka 92 procent av den totala summan).


Wallenstam uppdaterade sina finansiella mål fram till 2030 och pekar på en substansvärde om en genomsnittlig årlig tillväxttakt på 7 procent (jämfört med 10 procent genomsnittlig årlig tillväxttakt under perioden 2018-2022). Dessutom höjdes målet för andelen eget kapital från 30 procent till 35 procent (tredje kvartalet låg det på 48 procent), vilket innebär enbart små förändringar i verksamheten på kort sikt.


Prognosöversyn

Vi trimmar ner våra estimat för FFO och substansvärde med 2-3 procent för åren 2022-2024. (Vi håller utdelning per aktie oförändrad i årstakt 2022) eftersom vi antar mindre negativa förändringar av fastighetsvärdest för 2023, men vi noterar ändå Wallenstams stabila revisioner av fastighetsvärdet även under den globala finanskrisen.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera