1515
NORDEN: NOKIA STEG EFTER BOFA-KORRIGERING, VINX 30 -0,7%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De nordiska börserna uppvisade en svag utveckling på onsdagen. Samlingsindexet Vinx30 tappade 0,7 procent till nivån 1.417.

Helsingforsbörsens OMXH25-index var ned 0,3 procent till 5.493.

Metsä Board rapporterade omsättning och justerat rörelseresultat för det tredje kvartalet som ungefär var i linje med analytikernas förväntningar. Kartongtillverkaren flaggade dock för att det fjärde kvartalet kommer bli svagare och aktien sjönk 3,1 procent.

Energibolaget Neste levererade bättre än förhandstipsen men det tycktes inte vara tillräckligt för att glädja investerarna. Aktien sjönk 4,3 procent.

Nokia stärktes 2 procent. Bank of America har korrigerat sin rekommendation för aktien till neutral, i stället för underperform som förmedlades i en analys tidigare i veckan. Bofa hänvisade korrigeringen till ett räknefel i modellen. Telekombolaget lämnar rapport på torsdagen.

I Oslo tappade OBX-indexet 0,4 procent till 1.076.

Oljebolaget Equinor redovisade ett rörelseresultat som var 17 procent bättre än analytikernas förväntningar. I den andra vågskålen föll oljepriset tungt och aktien tappade 2,2 procent.

Fraktbolaget MPCC rekylerade ned 6,6 procent efter tisdagens tydliga uppgång. Adevinta föll samtidigt 7 procent.

Köpenhamnsbörsens OMXC25-index tappade 0,4 procent till 1.965.

Bryggeribolaget Carlsberg lämnade bättre siffror och höjde samtidigt helårsprognosen. Sydbank menade att prognoshöjningen var väntad, enligt en kommentar till Marketwire. Aktien steg beskedliga 0,2 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?