1515
Annons
ELICERA: RÖRELSERESULTAT -2,1 MLN KR 4 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Elicera Therapeutics, med inriktning mot cell- och genterapi, redovisar ett rörelseresultat på -2,1 miljoner kronor (-2,6) i det fjärde kvartalet 2021.

Det framgår av bokslutet för 2021.

Bolaget saknade omsättning för perioden i linje med motsvarande period för ett år sedan.

Styrelsen föreslår att ingen utdelning lämnas för 2021 (0).

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -2,1 miljoner kronor (-2,6) med likvida medel om 52,4 miljoner kronor (11,6) vid rapportperiodens utgång.

Hittills har sju patienter behandlats i den första delen av den pågående fas 1/2-studien med bolagets onkolytiska virus, ELC-100. Elicera undersöker även möjligheten för att påskynda rekryteringen av patienter genom uppstarten av ytterligare en klinik i studien utomlands.

För CAR-T projektet ELC-301, vid behandling av B-cellslymfom, fortsätter det prekliniska arbetet. Elicera har startat produktionen av så kallade vektorer för tillverkning av CAR-T celler vilka beräknas vara klara innan sommaren i år.

Bolaget uppges befinna sig i slutskedet av att besluta om studiedesignen för den första kliniska studien med ELC-301.

"Målsättningen är att undvika den sedvanliga prekliniska toxikologistudien vilken är regulatoriskt tekniskt utmanande när man arbetar med CAR-T celler", skriver Jamal El-Mosleh, vd och medgrundare till Elicera Therapeutics i vd-ordet av rapporten.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera