1515
Annons
NEW YORK: TEKNIKBOLAG HÄMTAR TILLBAKA, S&P 500 +0,8%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande amerikanska börserna noterades uppåt i tisdagens handelsinledning. På måndagen backade New York-börserna och S&P 500 stängde till slut 1,3 procent ned.

Vid 16-tiden var Dow Jones industriindex upp 0,7 procent till 34.244, samtidigt som Nasdaqs kompositindex avancerade 0,9 procent till 14.387. Det breda S&P 500 steg 0,8 procent till 4.334.

I den amerikanska börstarten var flera tunga teknikaktier uppåt, bland annat Facebook som hämtade sig efter ett längre avbrott för tjänsten och steg 1,4 procent. Amazon och Apple, som också tappade på måndagen, ökade 1,4 respektive 0,5 procent.

Sektorer kopplade till återhämtningen efter pandemin, som kryssningsrederier, detaljhandlare och banker, avancerade.

Pepsi överträffade analytikernas genomsnittsprognoser med sin kvartalsrapport och dryckesbolaget höjde dessutom sina egna försäljningsprognoser för räkenskapsåret, då lättade pandemirestriktioner ökat försäljningen vid restauranger och på biografer. Pepsi var upp 0,2 procent.

Tesla måste betala 137 miljoner dollar i ersättning till sin före detta anställde Owen Diaz, på grund av en ohälsosam arbetsmiljö med bland annat rasistiska kommentarer. Tesla-aktien adderade 1,8 procent.

Lastbilstillverkaren Paccar har flaggat för att halvledarbristen minskat bolagets leveranser med cirka 7.000 fordon under det tredje kvartalet 2021. Bolaget räknar med att halvledarbristen kommer att fortsätta även under det fjärde kvartalet. Aktien lyfte 0,6 procent efter öppningen.

Lordstown Motors, tillverkare av ellastbilar, har sänkts till undervikt från tidigare jämvikt av Morgan Stanley, som noterar att den nyligen aviserade försäljningen av Lordstowns fabrik i Ohio värderade anläggningen till mindre än en femtedel av tidigare estimat. Aktien föll 8,6 procent.

Ocugen, utvecklare av genterapibehandlingar, lyfte nästan 11 procent efter att ha meddelat om avtal för gemensam utveckling och produktion gällande bolagets vaccinkandidat mot covid-19.

Johnson & Johnson har lämnat in en ansökan till läkemedelsmyndigheten FDA om ett nödgodkännande av en så kallad boosterdos av företagets vaccin mot covid-19. FDA har redan schemalagt ett möte för en expertpanel gällande en översyn av data för boosterdoser av vacciner mot pandemin. Johnson & Johnsons aktie var upp marginellt.

Sportklädestillverkaren Under Armour har fått en ny rekommendation, av Wedbush som rekommenderar outperform med riktkursen 26 dollar per aktie. Under Armour-aktien klättrade 3 procent till 21:37 dollar.

Räntan på den amerikanska tioåringen var upp 4 punkter till 1,52 procent.


Graf: S&P 500 tisdagen den 5 oktober.

image

Bildkälla: Infront.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?