1515
Annons
TESLA: PIPER SANDLER SÄTTER NYTT "STREET HIGH"

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Piper Sandler skruvar upp riktkursen för elbilstillverkaren Teslas aktie till 1.300 dollar från tidigare 1.200 dollar, vilket är nytt "street high", alltså den högsta riktkursen bland de etablerade analyshusen på Wall Street.

Teslas aktie har stigit kraftigt den senaste tiden och en order från hyrbilsfirman Hertz tidigare i veckan gav en ny stöt i positiv riktning. Hertz bokade 100.000 bilar av Teslas Model 3, en order som motsvarar 10 procent av bolagets årsproduktion.

"Japp, vi gillar fortfarande Tesla", konstaterar Piper Sandlers ansvarige analytiker, Alexander Potter.

Analyshuset menar att inga av de så kallade "Tesla-dödarna", elbilar från konventionella biltillverkare och andra entreprenörer som konkurrerar i marknaden, motsvarat den amerikanska pionjären.

"Varje Tesla-negativ analys inkluderar resonemang om hur framtidens konkurrens kommer vara knivskarp, men många av de så kallade Tesla-dödarna har nu funnits på marknaden i flera kvartal", skrev Alexander Potter i analysuppdateringen där rekommendationen "övervikta" upprepas för aktien.

I måndags nådde Tesla för första gången 1.000 miljarder dollar i marknadsvärde och anslöt sig därmed till Amazon, Apple och Microsoft som nådde före till värderingsmilstolpen med tolv nollor.

Teslas aktie fortsatte upp med omkring 2-3 procent i den amerikanska förhandeln på torsdagen. Hittills i år är kursen upp nära 50 procent, att jämföra med en uppgång för breda S&P 500 med cirka 21 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?