1515
Annons
BÖRSEN: VÄNTAS ÖPPNA OREGELBUNDET, NORDEA I FÖRVÄRVSTAGEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser ut att öppna fredagen oregelbundet.

Strax efter klockan 8.30 indikerade IG Markets förhandel en start kring oförändrad nivå i den svenska öppningshandel. Den tyska DAX-terminen noterades samtidigt strax över oförändrad nivå och Parisbörsens CAC40-termin på minus 0,2 procent.

I USA avslutade börserna torsdagens handel däremot uppåt efter svag inledning. S&P 500 stängde på plus 1,2 procent till nivån 4.411, motsvarande en uppgång om 0,8 procent sedan Stockholmsbörsens stängning.

En majoritet av Asienbörserna följde i spåren av Wall Street och steg på fredagen. På Hongkongbörsen, där teknikindex tagit ordentligt med stryk till följd av den senaste tidens tilltagande osäkerhet kring utvecklingen för covid-19 i Kina, var dock Hang Seng-indexet ned 0,6 procent.

Oljepriserna har fortsatt upp och terminspriset på Brent-oljan noterades på drygt 109 dollar på fredagsmorgonen.

På nordisk nyhetsfront köper Nordea danska Topdanmarks liv- och pensionsverksamhet, som har ett förvaltat kapital på cirka 12 miljarder euro och omkring 225.000 kunder. Köpeskillingen är på motsvarande cirka 2,8 miljarder kronor.

Logistea har nu beslutat att göra en företrädesemission på 350 miljoner kronor. Fastighetsbolaget aviserade avsikten i början av mars. Teckningskursen är 18 kronor per stamaktie.

Nepa, som gör mjukvara för marknadsundersökningar, ökade rörelseresultatet till 10,7 miljoner kronor i fjärde kvartalet 2021 (5,4). Bolaget föreslår utdelning för första gången, 1:23 kronor per aktie.

Läkemedelsbolaget Moberg Pharma har lämnat in dokumentation till den amerikanska livsmedels- och läkemedelsmyndigheten FDA om att starta en fas 3-studie för MOB-015 (läkemedel mot nagelsvamp).

På rekommendationsfronten har Pareto dragit upp fastighetsbolagen Castellum, Platzer och Wihlborgs till köp, samtliga från tidigare behållråd.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Skistar till köp från behåll och drar upp riktkursen till 190 kronor (170). Skistars aktie lyfte på torsdagen efter rapport.

På fredagens statistikagenda finns bland annat försäljning av befintliga bostäder i USA och ledande indikatorer i USA, båda kommer klockan 15.00.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?