1515
Annons
BÖRSEN: NEDGÅNGAR VÄNTAS I ÖPPNING, INGA FRAMSTEG I FREDSSAMTAL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas öppna nedåt på tisdagen i likhet med indikationerna för de ledande Europabörserna. Inga framsteg har gjorts i fredssamtalen mellan Ryssland och Ukraina och råvarupriserna var på fortsatt höga nivåer.

Vid 8.30-tiden noterades den tyska DAX-terminen ned 2,1 procent och Paris CAC40-termin var på -1,6 procent. Enligt IG Markets förhandel indikerades en nedgång i samma härad i den svenska öppningshandeln.

De amerikanska börserna avslutade måndagens handel på dagslägsta. Dow Jones sjönk 2,4 procent och Nasdaqs kompositindex föll 3,6 procent. S&P 500 retirerade 3,0 procent till 4.201, motsvarande en nedgång på 1,5 procent från Stockholmsbörsens stängning.

Asienbörserna följde under tisdagen efter New York nedåt. Nikkei 225 backade 1,7 procent och Hongkongbörsen sjönk 0,5 procent.

En tredje runda av förhandlingar mellan Ryssland och Ukraina slutade utan något genombrott. Ryssland fortsätter att kräva att Ukraina ska ge upp Krim samt en stor del av östra Ukraina för att avsluta sina attacker.

De ryska raketbeskjutningarna i Ukraina har fortsatt under natten och bland annat har flera städer i de östra delarna av landet angripits. Enligt uppgifter har Ryssland erbjudit att ett nytt försök till vapenvila ska genomföras på tisdagsmorgonen.

Råvarupriserna låg på fortsatt höga nivåer med Brent strax under 130 dollar. USA och EU diskuterar ett importförbud för rysk olja, samtidigt som Ryssland hotar att stänga av leveranserna av naturgas till Europa via Nord Stream 1.

Bland basmetallerna har nickelpriset rusat med 73 procent på tisdagen och zinkpriset är upp närmare 20 procent.

Nyhetsflödet från börsbolagen var tunt.

Kinnevik-delägda nätmodehandlaren Global Fashion Group (GFG) har släppt kvartalsrapport. NMV-omsättningen ("net merchendise value") ökade med 19,8 procent i det fjärde kvartalet (28,9).

Tyska verkstadsbolaget Schaeffler, som bland annat konkurrerar med SKF, drar tillbaka guidningen för 2022 på grund av kriget i Ukraina.

Ascelia Pharma avbryter all klinisk verksamhet, inklusive patientrekrytering, i Ryssland i den pågående fas 3-studien Sparkle.

Healthtech-bolaget Frisq har beslutat att genomföra en nyemission som sammantaget kan tillföra bolaget upp till 32 miljoner kronor. Emissionen är uppdelad på en riktad och en företrädesemission.

Magasinbolaget Readlys grundare Joel Wikell, som satt i styrelsen tills maj 2021, har sålt sina sista aktier i magasinbolaget Readly, enligt Breakit.

Flygbolaget Finnairs passagerartrafiksiffror för februari visar en klar förbättring jämfört med samma månad för ett år sedan, men på grund av coronavirusvarianten omikron nåddes ingen ökning från i januari.

På analysfronten kan noteras att DNB Markets har inlett bevakning av New Wave med rekommendationen köp. Riktkursen är 200 kronor. Aktien stängde på 119:80 kronor föregående handelsdag.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?