Annons
NEW YORK: SMÅ RÖRELSER AVSLUTADE HANDELN, S&P 500 -0,3% (OMS)

(Omsändning: skickades första gången på onsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börserna i USA avslutade onsdagshandeln med små rörelser nedåt efter en volatil handelsdag. Bidragande till volatiliteten var ett protokoll från landets centralbanks räntemöte i september.

S&P 500 sjönk 0,3 procent till 3.577, motsvarande en nedgång på 0,5 procent räknat från Stockholmsbörsens stängning. Dow Jones industriindex tappade 0,1 procent till 29.211 samtidigt som Nasdaqs kompositindex backade lika mycket till 10.417.

På centralbankens Feds räntemöte den 20-21 september var ledamöterna generellt överens om att den amerikanska ekonomins tillväxttakt skulle vara under trenden under detta år och de kommande åren, enligt ett protokoll. Arbetsmarknaden bedöms samtidigt bli mindre stram medan penningpolitiken är restriktiv och globala motvindar håller i sig.

En period av real BNP-tillväxt under trenden skulle hjälpa med att minska inflationstrycket, noterade ledamöterna också.

På torsdagen publiceras den väntade inflationssiffran i form av KPI för september. Konsensus ligger på att inflationstakten var 8,1 procent jämfört med samma period i fjol, enligt Trading Economics.

På bolagsfronten har Pepsi redovisat en justerad kvartalsvinst som var högre än analytikerna räknat med och även intäkter var bättre än väntat. Aktien var upp 4,2 procent.

Hårdvarubolaget Intel steg 1,2 procent. Bloomberg har rapporterat att bolaget planerar att dra ned med tusentals jobb i ett försök att hantera en vikande marknad för pc.

Spotify ökade 1,3 procent, men handlades som högst upp 3,3 procent. Nedgången kom efter att Wall Street Journal rapporterat, med hänvisning till källor, att Tiktok-ägaren Bytedance planerar att expandera sin musikstreamingtjänst globalt. De två bolagen skulle därmed bli konkurrenter.

Moderna lyfte 8,3 procent. Sektorkollegan Merck har uppgett att det ska utnyttja en option att samarbeta med Moderna gällande ett cancervaccin och betala 250 miljoner dollar för detta.

Uppåt gick det också för aluminiumbolaget Alcoa. Terminspriser för aluminium steg runt 4 procent efter att rykten om att USA överväger förbud på rysk aluminium. Ryssland är världens näst största producent av metallen.

Kryssningsbolaget Norwegian Cruise Line var upp 12 procent. Aktien har höjts till köp från neutral av UBS som noterat en tydlig förbättring i antalet bokningar för rederiet. Bolagets sektorkollegor noterade också liknande uppgångar.

Nedåt gick det i stället för kapitalförvaltaren T. Rowe Price efter att bolaget meddelat att de förvaltade tillgångarna sjönk. De preliminära nettoutflödena i det tredje kvartalet uppgick till 24,6 miljarder dollar, vilket för de totala nettouttagen i år till 44,6 miljarder dollar. Aktien föll 5,1 procent.


S&P 500 onsdagen den 12 oktober

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera