1515
LYKO: OPTIMISTISK SYN PÅ ANDRA KVARTALET - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Hårvårds- och skönhetsbolaget Lyko hade en stark försäljningstillväxt på samtliga marknader i första kvartalet och vd Rickard Lyko, ser positivt på det andra kvartalet.

"Vi är optimistiska gällande andra kvartalet där vi möter fjolårets enorma försäljningstillväxt, vi har lärt oss enormt mycket under det gångna året och är trygga i att vi har både ett bättre utgångsläge och en större adresserbar marknad", skriver vd:n i rapporten för det första kvartalet.

Bolaget förbättrade rörelseresultatet till 19,7 miljoner kronor från -4,8 miljoner föregående år, där e-handelns rörelsemarginal stärkte till 7,3 procent (1,9). Detta kan jämföras mot bolagets totala rörelsemarginal på 4,5 procent.

De fysiska butikerna, som står för cirka 11,5 procent av försäljningen fortsätter att påverkas av pandemin och har tappat 30 procent i omsättning mot föregående år, skriver vd:n.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?