1515
BONESUPPORT: AKTIE BEHANDLATS FÖR HÅRT TROTS BESVIKELSER - SEB

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Även med hänsyn till den senaste tidens besvikelser, där resultaten från bolagets Fortify-studie visade sig vara icke-konklusiva, har Bonesupports aktie behandlats alltför hårt.

Det anser SEB Equities i en analys där rekommendationen för medicinteknikbolaget höjs till köp från behåll medan riktkursen dras ned till 58 från 60 kronor, något som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på torsdagen.

SEB pekar bland annat på att Bonesupports ansökan för Cerament G vid beninfektioner löper enligt plan och öppnar upp för ett potentiellt så kallat De Novo-godkännande under första kvartalet 2022. Därutöver kommer ett uppdämt behov av ortopediska ingrepp i kölvattnet av pandemin troligen att ge stöd till bolagets tillväxt kommande år, samtidigt som Bonesupport har en stabil kassa.

Bonesupport publicerar sin nästa delårsrapport den 4 november. SEB räknar med att bolaget ska visa en organisk tillväxt kring 18 procent för det tredje kvartalet, jämfört med motsvarande period i fjol. Deltavarianten väntas ha påverkat Bonesupport negativt men med ett successivt förbättrat läge mot senare delen av kvartalet.

Bonesupportaktien var upp drygt 6 procent till nära 38 kronor klockan 9.50 på torsdagsförmiddagens Stockholmsbörs. De senaste tre månaderna har dock Bonesupport tappat 52 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?