1515
Annons
NEW YORK: STARKT BANKKLIMAT PÅ POSITIV BÖRS, S&P 500 +0,7%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börserna i USA var fortsatt på positiva nivåer en bit in i måndagshandeln. I fokus var Joe Bidens fortsatta förtroende för Fed-chefen Jerome Powell.

Vid 17.20-tiden var Dow Jones industriindex upp 0,8 procent till 35.887. Nasdaqs kompositindex steg 0,2 procent till 16.086, samtidigt som S&P 500 ökade 0,7 procent till 4.732.

Inför öppning kom USA:s president Joe Biden med beskedet att han nominerar Fed-chefen Jerome Powell som fortsatt chef för centralbanken. Jerome Powell har varit Fed-chef sedan 2018 och hans mandatperioden skulle ha löpt ut i februari 2022. Lael Brainard, som tidigare setts som huvudkandidaten att ersätta Jerome Powell, utsågs till ny vice Fed-chef. Nomineringarna ska dock bekräftas av senaten.

På räntemarknaden steg räntorna och på aktiemarknaden steg bland annat bankaktier. Lael Brainard har varit en motståndare till att minska regleringar på banker och har röstat emot ett antal förslag för att göra just det, skriver CNBC.

Bland bankaktierna steg JP Morgan, Citigroup, Wells Fargo och Morgan Stanley mellan 2,3–3,5 procent. Den amerikanska tioåriga statsobligationen adderade 5 punkter till 1,60 procent.

Bland enskilda aktier lyfte Tesla 4,1 procent. Elbilstillverkarens vd Elon Musk har sagt att Model S Plaid kan lanseras i Kina till våren 2022.

Vonage, som är en leverantör av molnbaserad kommunikation och är sektorkollega med svenska Sinch, rusade 25 procent på Nasdaq efter att svenska Ericsson kommit överens om att köpa upp bolaget för 6,2 miljarder dollar kontant.


Graf: S&P 500 måndagen den 22 november

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?