1515
POLITIK: VI VILL SÄNKA SKATTETRYCKET I SVERIGE – LÖÖF (C)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Centerpartiet kommer inte att vara med och återinföra fastighetsskatten.

Det sade Annie Lööf, Centerpartiets ledare, vid en träff med riksdagsjournalisterna på tisdagen.

"Vi vill inte öka skattebelastningen för svenska hushåll, vi vill sänka skattetrycket i Sverige. Det är det som gör det så fascinerande att så många partier till vänster vill samarbeta med oss trots denna vetskap", sade hon.

Annie Lööf konstaterade att januariavtalets överenskommelse om en stor skattereform inte kommer att bli av under mandatperioden. Det viktiga när man sätter i gång en sådan utredning är att det görs med "seriositet", så att man också kan genomföra resultatet. Och att det bör ske brett över blockgränsen.

"I och med att den inte kommit i gång är vår ingång att den bör var parlamentarisk så den kan genomföras under nästa mandatperiod, oavsett regering", enligt Centerledaren.

Hon sade även att strandskydd och skog har samma dignitet för hennes parti som exempelvis reformerna av arbets- och bostadsmarknaderna och skattesänkningar.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?