1515
APPLE: I SAMTAL MED KINESISKA BYD, CATL OM BILBATTERIER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Apple är i tidiga samtal med kinesiska CATL och BYD kring batterileveranser för Apples planerade elbil.

Det rapporterar Reuters, som hänvisar till personer med insyn.

Diskussionerna kan ändras och det är inte klart att det blir något med de kinesiska bolagen, understryker källorna.

Ett kriterium för potentiella batterileverantörer är att fabrikerna ska byggas i USA, något som bekräftas av en amerikansk tjänsteman, skriver Reuters.

"Så jag förstår det pratar Apple om att bygga avancerade batterifabriker här i USA", sade Jared Bernstein, ekonomisk rådgivare vid Vita Huset, till Reuters.

CATL, som levererar till andra biltillverkare, däribland Tesla, är dock motvillig för att bygga en amerikansk fabrik. De politiska spänningarna mellan Washington och Peking samt orosmoln över kostnader kring amerikanska fabriker uppges vara problemen.

Apples mål är att börja produktionen av bilarna under 2024, menar källorna. Vidare avser bolaget att använda litiumjonbatterier, då de är billigare. Samtidigt arbetar Apple med självkörande bilar.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?