1515
BUBLAR: EBITDA-RESULTATET BLEV -15,1 MLN KR 3 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade Bublar, verksamt inom XR-teknik (extended reality), redovisar ett resultat efter skatt på -30,5 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020 (-15,8).

Resultat före avskrivningar, ebitda, blev -15,1 miljoner kronor (-7,0).

Nettoomsättningen uppgick till 48,4 miljoner kronor (4,0). Ökningen förklaras av att Goodbye Kansas, som konsolideras 1 maj, hade en nettoomsättning på 46,1 miljoner kronor.

"Vi ser en fortsatt stabil utveckling i önskad riktning av den turn-around som pågår i Goodbye Kansas, som ökade omsättningen med 85% hittills i år, och en fortsatt stark utveckling i affärsområdet Shop, som fördubblat licensintäkterna jämfört med föregående år. Resultatet för koncernen i juli och augusti är säsongsmässigt svagt. Efter perioden ser vi en vändning i utvecklingen för segmentet Work med hög aktivitet på införsäljningen", skriver bolaget i sin delårsrapport.

Bublar fortsätter mjuklanseringen på flera marknader för Otherworld Heroes.

"Vi kämpar mot rådande pandemi vilket gör att det tar längre tid att få tillförlitliga data från testerna. Vi har också identifierat ett antal förbättringar som ska göras innan kommersiell lansering. Sammantaget gör detta att vi beslutat att skjuta den kommersiella lanseringen in på det nya året", skriver bolaget.

För Bublars andra spelproduktion, Hello Kitty AR: Kawaii World, förbereder bolaget tillsammans med Sanrio för kommersiell lansering, vilken planeras till nästa sommar.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?