Annons
Fler svarta svanar krävs för att sänka börsen enligt Qviberg - Di
Investmentbolaget Öresunds styrelseordförande tillika storägare Mats Qviberg säger i en intervju med Dagens industri att det krävs fler svarta svanar för att börsen ska gå ned ytterligare.

Under de senaste åren har flera så kallade svarta svanar kommit och skapat turbulenta perioder på börsen. Men enligt Qviberg behövs det "något mer" för att börsen ska gå ned igen.

I intervjun är Mats Qviberg även skeptisk till centralbankerna runt om i världen.

”De har inte visat prov på någon jättetalang, utan har haft så mycket tokfel att det liknar ingenting. Så sent som i februari sa Stefan Ingves att inflationen inte utgjorde någon fara.”

Enligt Qviberg har hans investering i klädbolaget MQ utvecklats väl sedan konkursen. Till Di säger han att han köper flera olika typer av aktier.

Qviberg är även skeptisk till de stora satsningarna i Norrland. Till Di säger han att han vill "gärna se den där stålfabriken i Boden innan jag tror på den. Dessutom kommer den att dra enormt mycket elektricitet som vi har ont om”.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera