1515
RATOS: FÖRVÄRVAR 63% AV VESTIA CONSTRUCTION

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Investeringsbolaget Ratos förvärvar 63 procent av byggföretaget Vestia Construction Group, verksamt på Göteborgsmarknaden.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Vestia har under de senaste fem åren haft en genomsnittlig årlig tillväxt om 40 procent, med en justerad ebita-marginal runt 6 procent under det senaste räkenskapsåret 2019/2020. Innevarande räkenskapsår beräknas Vestia omsätta cirka 750 miljoner kronor.

"Förvärvet av Vestia utgör ett bra komplement till vårt befintliga byggbolag HENT, både geografiskt och kompetensmässigt. Bolaget har en stark kundorienterad kultur och en transparent affärsmodell som skapar stor trygghet för kunden. Vi är glada över att ledning och nyckelpersoner, som äger 37% av bolaget efter transaktionen, väljer att utveckla Vestia vidare tillsammans med oss på Ratos", kommenterar Christian Johansson Gebauer, som är affärsområdeschef för Construction & Services på Ratos.

I samband med Ratos förvärv om 63 procent av aktierna är det huvudsakligen två icke-operativa ägare som säljer alla sina aktier. Ledning och övriga nyckelpersoner i Vestia bibehåller merparten av sitt ägande.

Vestias vd Christian Wieland och ledningen i bolaget kommer fortsätta i sina nuvarande positioner. Vestia kommer att drivas som ett självständigt bolag inom Ratos.

Förvärvet har marginell påverkan på Ratos nettoskuldsättningsgrad och finansieras med egna medel. Affären är villkorad av sedvanliga myndighetsgodkännanden.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?