1515
NEW YORK: BÖRSTERMINERNA UPP, VINST I SIKTE LYFTER UBER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) New York-börserna såg på tisdagseftermiddagen ut att börja handeln med indexuppgångar, efter att på måndagen ha backat då marknaden oroade sig över den krisdrabbade kinesiska fastighetsjätten Evergrande.

Federal Reserves räntemöte väckte också intresse. På onsdag ska centralbanken lämna sitt räntebesked, vilket väntas visa att man närmar sig ett offentliggörande av den planerade tidpunkten för att börja trappa ned de tillgångsköp som hjälpt till att stötta den ekonomiska återhämtningen.

Klockan 14.45 var terminen för Dow Jones industriindex upp 0,8 procent och S&P 500-terminen steg 0,5 procent. Terminen för Nasdaq 100 steg 0,7 procent.

På måndagen sjönk USA-börserna i stället relativt kraftigt och S&P 500 stängde 1,7 procent ned.

I Asien visade börserna på tisdagsmorgonen minskade svängningar, med plus 0,7 procent för Hang Seng i Hongkong. I Europa har börserna under tisdagen handlats högre, med uppgångar på mellan 1 och 2 procent för ledande index.

Uber steg 6 procent i förhandeln efter att ha höjt sina egna prognoser för innevarande kvartal. Bolaget räknar nu med att, för första gången, redovisa en kvartalsvinst på justerad ebitda-nivå. Uber räknar också med att redovisa bruttobokningar på cirka 23 miljarder dollar för innevarande kvartal.

Johnson & Johnson har uppgett att en boosterdos av bolagets vaccin mot covid-19 har en effektivitet på 94 procent om den ges två månader efter första dosen. Aktien var lätt upp inför öppningen.

Apple steg också i förhandeln. Wall Street Journal rapporterade med hänvisning till anonyma källor att bolaget arbetar på Iphonefunktioner som ska kunna identifiera depression och kognitiva nedsättningar genom att använda sensordata.

Oljebolag hämtade sig då råoljepriserna steg. Chevron och Exxon Mobil avancerade 1 procent vardera inför öppning.

Skidåkningsaktien Vail Resorts har uppgraderats till övervikt från tidigare jämvikt av Keybanc, som tror att aktien kommer att gynnas av stark efterfrågan på vintersemestrar. Vail Resorts var upp 2 procent i förhandeln.

Den amerikanska finansinspektionen SEC har inlett en granskning av spelförläggaren Activision Blizzard gällande "offentliggörande av anställningsförhållanden". Bolaget anklagades i somras för missförhållanden på arbetsplatsen, bland annat av sexuell natur. I juli stämdes bolaget av en arbetsförmedling i Kalifornien för att ha skapat en "grabbig arbetsplatskultur". I förhandeln höll dock aktien emot väl och stärktes en dryg procent.Noteringar klockan 14.45
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA +0,76%
Terminen för S&P 500 +0,52%
Terminen för Nasdaq 100 +0,68%
2-åriga USA-räntan -0,0019 till 0,2139%
10-åriga USA-räntan +0,0068 till 1,3175%
Olja, US WTI +0,85% till 70:89 dollar/fat
Olja, Brent +0,96% till 74:63 dollar/fat
EUR/USD +0,0009 till 1:1736

Källa: Infront


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?